2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Türkçe Dil Yeterlilik Sınavı Hakkında Duyuru

Sınav İçin Önemli Bilgiler:

1. Başvuru https://budem.bartin.edu.tr/ sayfasından veya BÜ-DEM'e gelerek şahsen yapılacaktır.
  2. Adayların sınav saatinden en az yarım saat önce sınav binalarında hazır olması gerekiyor.
  3. Sınava gelirken Öğrenci Belgesi ve Pasaport/Kimlik kartı getirilmesi zorunludur.
  4. Sınava gelirken kalem, silgi ve kalemtraş getirmeyi unutmayın!
  5. Bu sınav Bartın Üniversitesi öğrencileri için ücretsizdir.
  6. Diğer üniversite programlarına kabul edilmiş olup Bartın Üniversitesinden yeterlik belgesi almak isteyen öğrencilerin seviye tespit sınavına girebilmeleri için Bartın Üniversitesi TC Ziraat Bankası TR 24 0001 0000 5251 6096 6950 01 nolu hesaba sınav ücreti 250.00 TL yatırmaları ve makbuzlarını sınav öncesinde idareye ibraz etmeleri gerekmektedir. Hesaba para yatırılırken açıklama kısmına Adı, Soyadı, Pasaport No bilgileri ve BÜ-DEM yazılması gerekmektedir.
  7. Sınav Okuma-Anlama / Dinleme / Yazma / Konuşma bölümlerinden oluşmaktadır. Her bölümün ağırlığı 100 puan üzerinden 25 puandır.
  8. Sınavdan 70 üstü puan alan adaylar başarılı sayılarak Zorunlu Türkçe Hazırlık eğitiminden muaf tutulurlar.
  9. Sınavda başarılı olan öğrencilerimize sınav sonuçları açıklandıktan sonra Türkiye Türkçesi C1 belgesi verilecektir. Bu belgeleri BÜ-DEM’den öğrencilerin kendisinin bizzat alıp kayıtlı oldukları Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu ve Enstitülerde bulunan öğrenci işlerine teslim etmeleri gerekmektedir.